Reeds 300.000 Overstappers

Besparing 2023: stroom -50% gas -42%

Gratis Dynamische Energie Test

Home » Afbouw salderingsregeling 2023 – 2025

Afbouw salderingsregeling 2023 – 2025

Wat kan ik doen bij de afbouw salderingsregeling zonnepanelen en wat zijn verstandige keuzes?

Wanneer je zonnepanelen hebt is het momenteel al het meeste duurzame om je stroom te gebruiken wanneer je zonnepanelen het meeste opwekken. Stroom hoeft immers niet het net op en er vinden geen omvormings verliezen plaats.

 

Voor een normaal gezin en opwek met zonnepanelen die gelijk is aan het eigen verbruik moet 30% eigen verbruik van zonne-energie goed te realiseren zijn.

 

Het wordt dus net als bij het gebruik maken van de goedkoopste stroom met dynamische energie tarieven om je verbruik te gaan sturen.

 

De afbouw van de salderingsregeling zal opnieuw in het kabinet besproken moeten worden. Zoals het er nu uitziet gaat dit niet plaatsvinden vanaf 2025.

 

 

 

 

Bekijk hieronder bij de slimme oplossingen voor dynamische energie wat jij het beste kunt doen om je huis voor te bereiden op de afloop van de salderingsregeling.

 

Vanaf 2025 wordt het financieel interessant is om zoveel mogelijk van je eigen opgewerkte energie te gebruiken.

Modern dynamische energie huis

Afbouw salderingsregeling vanaf 2025, 2025 of ?

Wanneer jij zonnepanelen hebt waarbij de opbrengst ongeveer gelijk is aan het verbruik zal je met wat kleine aanpassingen in je gedrag tot circa 30% van je eigen opwek gebruiken. Het is verstandig om bij de aanschaf van nieuwe apparaten in huis koopt te kijken of het gebruik hiervan slim aan te sturen is. 

Kun je een boiler of cooker gebruiken zonder dat deze direct automatisch gaat laden na het gebruik van warm water? Hoeveel energie gebruikt een apparaat wanneer deze gaat laden?

Heb je geen zonnepanelen maar wel dynamische stroom, dan wil je dat deze wellicht snel laadt om binnen de periode met de goedkoopste stroom je apparaat vol te hebben. Heb je wel zonnepanelen? dan wil je wellicht dat de boiler met een lagere capaciteit opgeladen kan worden zodat je in de winter periode met een lagere opwek capaciteit toch optimaal gebruik kunt maken van je zonnestroom.   

Uiteraard kun je in de winter bij minder zonlicht je apparaten zoveel mogelijk gebruiken als het hard waait.

Stroom is dan het meest duurzaam en zo verbruiken we met z`n allen minder gas en kolen. Ook die prijzen worden bepaald door vraag en aanbod, minder gas verbruiken met z`n allen heeft daarmee een positieve impact op een lagere gasprijs en besparing van CO2. In Nederland wordt de opgewerkte stroom nog voor circa 60% opgewekt door gas. Ook al kun jij nu gebruik maken van de salderingsregeling is het natuurlijk een kleine moeite om zoveel mogelijk van groene en duurzame stroom gebruik te maken.

Hieronder een afbeelding met de eerder geplande afbouw van de salderingsregeling. We gaan meemaken wat er in Den Haag verzonnen gaat worden. 

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen 2023 - 2025

Oplossingen om slim met goedkope dynamische energie om te gaan.

Om je energie rekening zo laag mogelijk uit te laten vallen wil je energie gebruiken op de momenten dat dynamische stroom goedkoop en duurzaam is.

Deze goedkope stroom momenten zijn doorgaans ook de meest duurzame momenten.

Er zijn veel vragen van consumenten welke investeringen de meest verstandige zijn om energie te besparen en energie op het juiste moment te gebruiken.

Smart Home

Smart home

-binnenkort-Automatisch slim energie gebruiken als het goedkoop is

Stroom opslaan

Is een (thuis) batterij een goede oplossing?

Huis met boiler voor tapwater

Warm water opslaan

-binnenkort-Energie opslaan voor warm water op de goedkope momenten van de dag

Huis met warmtepomp met buffer

Slimmere warmtepomp

-binnenkort-Slimme algoritmes en buffers

Slim auto laden

Slim Auto laden

Wat is verstandig? sturen op Epex uurprijs of op CO2 

Zonnepanelen en dynamische stroom

Zonnepanelen

Zijn zonnepanelen icm. dynamische stroom

Hoe dynamisch is je stroomverbruik

Flexibel gebruik?

Hoeveel procent van je stroomverbruik is flexibel?

Huis met bespaar smiley

Energie besparen

-binnenkort-Hoe ik thuis 30% energie bespaart heb

Green energie - Green Icon

Ben jij er klaar voor  om 25-50% te besparen op je energierekening?

Uit onderzoek van de dynamische energie leveranciers waren afnemers van dynamische stroom 50% en voor gas 42% goedkoper uit dan afnemers met een variabel contract in 2023.