Reeds 300.000 Overstappers

Besparing 2023: stroom -50% gas -42%

Gratis Dynamische Energie Test

Hoeveel procent van mijn gemiddeld stroomverbruik is flexibel?

Elektrisch koken, TV kijken en koffie zetten doe je op het moment dat het nodig is.

Bij ieder huishouden is het gemiddeld stroomverbruik anders opgebouwd. Veel Nederlandse huishoudens gebruiken nog gas om te koken, te douchen of te verwarmen.

 

Andere huishoudens zijn al verder in de energie transitie en hebben reeds elektrische apparaten in huis die deze taken over nemen.

Wanneer je van dynamische stroom gebruik wilt maken is het fijn om te weten hoeveel procent van jou gemiddeld stroomverbruik flexibel te sturen is tijdens de goedkope en groene energie momenten van de dag of de week.

 

Om je te helpen bij het analyseren hoeveel procent van jou gemiddeld stroomverbruik dynamisch te sturen is om zoveel mogelijk groene en goedkope duurzame stroom hebben we een Google Sheet gemaakt:Hoeveel procent van mijn gemiddeld stroomverbruik is flexibel?

 

In de sheet vul je de groene velden in en onderaan de sheet zie jij hoeveel procent van je gemiddeld stroomverbruik sluipverbruik is, flexibel in te zetten en een indicatie van de hoeveelheid stroom die je gebruikt wanneer je dat nodig hebt: TV kijken op de bank, koffie zetten of de verlichting aan.

 

Heb je grote verbruikers als een elektrische auto, boiler of zelfs meerdere? Dan zullen deze grote flexibel te laden verbruikers je kunnen helpen bij een extra laag gemiddeld stroom tarief.  

Inzicht in de opbouw van je gemiddelde stroomverbruik in enkele minuten.

hoeveel procent van mijn stroomverbruik is flexibel

Nog geen Google Sheets app op je telefoon of tablet?

Mobiele browsers ondersteunen de mogelijkheid niet om de velden in te kunnen voeren. Dit kan wel met de gratis Google Sheets app van Google.

Via onderstaande buttons kun je deze app downloaden op je telefoon of tablet zodat jij snel inzicht kunt krijgen in de opbouw van je gemiddeld stroomverbruik. .

Download Google Sheets voor Apple
Download Google Sheets in Play Store
Green energie - Green Icon

Ben jij er klaar voor  om 25-35% te besparen op je energierekening?

Uit onderzoek van de dynamische energie leveranciers waren afnemers van dynamische stroom 35% en voor gas 25% goedkoper uit dan afnemers met een variabel contract in 2022.