Reeds 300.000 Overstappers

Besparing 2023: stroom -50% gas -42%

Gratis Dynamische Energie Test

Frank Energie App Review

 

Via deze Frank Energie App review pagina geven we je inzicht in de app en een samenvatting van genoemde klachten vanuit de diverse review websites.  

Frank Energie kan via de App naast prijs en kwaliteit van de klantenservice concurreren met de andere dynamische energie leveranciers.

Naast de kosten voor het vastrecht, opslag op stroom en gas, kwaliteit en mogelijkheden van de app en wijze van incasseren voorschot bedrag kan een dynamische energie leverancier concurreren op basis van een goede en bereikbare klantenservice.

De markt met dynamische stroom en gas leveranciers nog vrij jong waardoor veel aanbieders druk zijn bij het ontwikkelen van een goede app. Wij verwachten nog veel van de ontwikkelingen.

Echter is mogelijk de keuze voor een losse energie verbruiks meter app via de P1 meter wellicht ook een verstandige keuze. Je data en eventuele slimme regels zijn dan onafhankelijk van de energie leverancier waardoor je naar de toekomst meer vrijheid hebt bij een eventuele overstap.

Frank Energy app review hoogtepunt: Frank Energie beloont het uitnodigen van vrienden bij aansluiten van hun dienstverlening bijvoorbeeld door 2 bomen per persoon te plaatsen. Een mooi groen en duurzaam gebaar.

 Frank Energie heeft een gratis slim laden app waarbij de app e slimste momenten van je auto bepaald.

 

Frank Energie Logo

Bedrijfsnaam: Frank Energie B.V.

“Frank staat voor eerlijk en openhartig, voor duidelijk en direct. Wij Nederlanders zijn hartstikke Frank. We houden van dingen die helder en goed zijn. En we houden er niet van als we teveel betalen..”

Handelsnaam: Frank Energie
Aantal medewerkers volgens Linkedin: 26
Opgericht: 2020
Hoofdkantoor: Amsterdam
Locatie: Gustav Mahlerlaan 1025, 1082 MK Amsterdam
Klantenservice: Via Chat, Whatsapp, Telefoon en E-mail
Website: https://www.frankenergie.nl/

“Frank is een digitaal energiebedrijf dat voor een lage prijs 100% groene energie uit NL levert aan consumenten in Nederland. Samen met onze leden proberen we zaken slimmer aan te pakken. We willen een eerlijke deal voor ons beiden. Je krijgt bij Frank groene energie tegen inkoopprijs. Niet voor één of drie jaar, maar zo lang je wilt”

Frank Energie App Review scores:

N

Slimme seintjes bespaar momenten stroom

N

Inzicht in totaalprijs gas en stroom

N

Duidelijke uitleg binnen de App over ontwikkeling marktprijzen

N

Dagelijks inzicht stroomprijzen komende dag

N

Gratis slim auto laden app

M

Geen slimme aansturing opties naast auto

M

Geen real-time verbruik maar vertraging van 1 tot 3 dagen

M

Kosten bij teruglevering 3,51 cent per kWh

M

Schommelingen in vastrecht en inkoopkosten

! Let op, review gaat verder onder de screenshots van de Frank Energie App Review screenshots.

Klantenservice review

Vanuit betrouwbare bronnen hebben wij een scan uitgevoerd naast de positieve reacties over de klachten die voorkomen  worden genoemd binnen de reviews over Frank Energie.  Review websites zijn ook niet altijd even betrouwbaar: Theoretisch zou een klant altijd eerst bij een bedrijf moeten aankloppen en dit bedrijf een kans te geven om een probleem op te lossen. Lukt dit echt niet, dan is een negatieve review meer op zijn plaats. Helaas is de consument hier ook niet altijd even netjes in.

Een energie bedrijf of webshop kan eenvoudig invloed uitoefenen om het cijfer: Door tevreden klanten een uitnodiging te sturen voor een review. Hiervoor moet dan wel vaak betaald worden aan de “review maffia” websites en deze kosten worden uiteindelijk doorbelast aan de klant. Dit gaat per review website snel om honderden euro`s per jaar.

De Frank Energie app toonde tot voor kort niet de daadwerkelijke kosten per kWh of per kuub gas maar de kale beursprijzen.  De verbruikscijfers lopen door informatie vanuit de netbeheerder 1-3 dagen achter. In de reacties bij de reviews hebben we kunnen lezen dat Frank Energie hiervoor naar een oplossing zoekt. 

 Net als alle andere dynamische energie leveranciers is het blijkbaar ook bij Next Energy erg druk geweest op de klantenservice in verband met aanwas nieuwe klanten.

De telefonische bereikbaarheid lijkt door de drukte bij Frank Energie wat lastig geweest te zijn. Hierdoor heeft Frank Energie de bereikbaarheid via Whatsapp opgezet zodat je nu ook op andere manieren vragen kunt stellen. 

Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Uiteindelijk is het vaak een moment opname wanneer jij belt en de ervaring die je dan hebt. Probeer de opstart momenten van de dag en de dagen na het weekend of feestdag te ontwijken bij het benaderen van de gemiddelde klantenservice.

Ook zien we reacties langs komen over verhoging van de abonnementsprijzen en tot voor kort de hogere inkoopkosten op gas. Deze zijn nu weer marktconform.

rank Energie en  Salderen

Zoals wij zelf bij het bekijken van de tarieven op de Frank Energie website hebben gezien zijn de kosten bij het terugleveren hoger dan bij het leveren. Dit is op zich vreemd en wanneer je zonnepanelen hebt is dit zeker een punt van aandacht. Zo komen we de volgende reactie van een klant tegen op de AvroTros Radar website waar Frank Energie zelf nog niet op gereageerd heeft:

“Frank Energie rekent bij salderen een inkoopvergoeding per kwh. Eentje die zelfs hoger is dan de inkoopvergoeding op de energiemarkt :cry: :cry: .
Volgens mij moet er bij salderen gewoon precies het tarief van levering gerekend worden en mogen er geen kosten daarbij gerekend worden.
Het leveringstarief is bij hun per uur verschillend omdat het een dynamisch contract is dus berekenen ze het tarief van teruglevering ook per uur maar daar trekken ze vervolgens hun zogenaamde inkoopvergoeding vanaf en dat mag volgens mij niet. Ze zouden gewoon het leveringstarief van dat uur moeten vergoeden.

Advies Dynamischeenergie.nl: Heb je zonnepanelen (doe de test) dan is Frank Energie wellicht niet de meest verstandige keuze.

Frank Energie Prijzen

Frank Energie berekend relatief hogere vastrecht maandkosten per product, verstuurd wel push berichten en heeft een slim laden app. 

De opslag variabele gas kosten zijn met 8 cent per M3 relatief laag (waren tot voor kort meer dan 26 cent!) en de opslag voor stroom ligt momenteel een paar tienden cent hoger dan vele andere leveranciers. Dit kan mogelijk tijdelijk zijn totdat de klantenservice nog beter op orde is. 

Wil jij elke maand een vooraf ingeschat vast bedrag betalen is Frank Energie niet de juiste keuze. Voordeel is echter dat je ook geen potje bij een energie leverancier hebt staan dat gevaar loopt indien een leverancier zijn financieën niet goed voor elkaar heeft. Bij Frank Energie betaal je een maandelijks voorschot op basis van inschatting van je verbruik. Je zult dan mogelijk wel tijdens de zomer wat extra geld opzij moeten zetten zodat je in de winter je rekening goed kunt betalen die dan wellicht hoger zal uitvallen. 

 

Heb jij al berekend wat je energie kosten zijn op jaarbasis? Neem dan een kijkje op de volgende vergelijking pagina.


Frank Energie

 MAANDKOSTEN
sTROOM

€ 7,00

mAANDKOSTEN
gAS

€ 7,00

oPSLAG VARIABELE KOSTEN sTROOM PER KwH in eurocent*

2,530 (-3,51 bij teruglevering)

oPSLAG VARIABLE KOSTEN GAS PER M³ in Eurocent

8,00

mAANDELIJKS VOORSCHOT-
BEDRAG**

Maandelijks variabel

– daadwerkelijk gebruik