Reeds 300.000 Overstappers

Besparing 2023: stroom -50% gas -42%

Gratis Dynamische Energie Test

NextEnergy App Review

 

Via deze NextEnergy App review pagina geven we je inzicht in de app en een samenvatting van genoemde klachten vanuit de diverse review websites.  

NextEnergy kan via de App naast prijs en kwaliteit van de klantenservice concurreren met de andere dynamische energie leveranciers.

Naast de kosten voor het vastrecht, opslag op stroom en gas, kwaliteit en mogelijkheden van de app en wijze van incasseren voorschot bedrag kan een dynamische energy leverancier concurreren op basis van een goede en bereikbare klantenservice. 

De markt met dynamische stroom en gas leveranciers nog vrij jong waardoor veel aanbieders druk zijn bij het ontwikkelen van een goede app. Wij verwachten nog veel van de ontwikkelingen.

Echter is mogelijk de keuze voor een losse energie verbruiks meter app via de P1 meter wellicht ook een verstandige keuze. Je data en eventuele slimme regels zijn dan onafhankelijk van de energie leverancier waardoor je naar de toekomst meer vrijheid hebt bij een eventuele overstap. 

NextEnergy app review hoogtepunt: NextEnergy stuurt na opt-in ook push berichten om jou te informeren over duurzame goedkope stroom momenten.    

Next Energy logo

Bedrijfsnaam: NextEnergy B.V.

“Geeft je controle terug over je energierekening met slimmere en goedkope energie.”

Handelsnaam: NextEnergy
Aantal medewerkers volgens Linkedin: 32
Opgericht: 2021
Hoofdkantoor: Utrecht
Locatie: Europalaan 101, Utrecht, Utrecht 3526KR, NL
Klantenservice: Via Chat, Telefoon en E-mail
Website: https://nextenergy.nl

“NextEnergy is een vooruitstrevende energiemaatschappij gericht op de wereld van morgen. Energieprijzen fluctueren om het kwartier en toch betaalt het overgrote gedeelte van de consumenten een vast voorschot bedrag per maand. → Daarnaast is ons energienet overbelast door de toenemende toevoer van stroom uit natuurlijke bronnen. Energie is duur en schaars en toch vindt er verspilling plaats. En dat is onnodig!”

NextEnergy App Review scores:

N

Push Alerts bij lage stroomprijzen

N

Inzicht in totaalprijs gas en stroom

N

Duidelijke uitleg binnen de App

N

Dagelijks inzicht stroomprijzen komende dag

M

Geen slimme aansturing opties

M

Geen real-time verbruik maar vertraging van één dag.

M

Geen saldering zonnepanelen op jaarbasis maar per uur.

! Let op, review gaat verder onder de screenshots van de nextEnergy App Review screenshots.

Klantenservice review

Vanuit betrouwbare bronnen hebben wij een scan uitgevoerd naast de positieve reacties over de klachten die voorkomen  worden genoemd binnen de reviews over NextEnergy.  Review websites zijn ook niet altijd even betrouwbaar: Theoretisch zou een klant altijd eerst bij een bedrijf moeten aankloppen en dit bedrijf een kans te geven om een probleem op te lossen. Lukt dit echt niet, dan is een negatieve review meer op zijn plaats. Helaas is de consument hier ook niet altijd even netjes in. 

Een energie bedrijf of webshop kan eenvoudig invloed uitoefenen om het cijfer: Door tevreden klanten een uitnodiging te sturen voor een review. Hiervoor moet dan wel vaak betaald worden aan de “review maffia” websites en deze kosten worden uiteindelijk doorbelast aan de klant. Dit gaat per review website snel om honderden euro`s per jaar. 

De NextEnergy app toonde tot voor kort niet de daadwerkelijke kosten per kWh of per kuub gas maar de kale beursprijzen. Hier waren wat klachten over en deze informatie wordt nu wel sinds april 2023 in de app getoond. Net als alle andere dynamische energie leveranciers is het blijkbaar ook bij Next Energy erg druk geweest op de klantenservice in verband met aanwas nieuwe klanten. 

De telefonische bereikbaarheid lijkt op orde te zijn bij NextEnergy. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Uiteindelijk is het vaak een moment opname wanneer jij belt en de ervaring die je dan hebt. Probeer de opstart momenten van de dag en de dagen na het weekend of feestdag te ontwijken bij het benaderen van de gemiddelde klantenservice.   

Het lijkt erop dat NextEnergie op het moment van schrijven, te weten mei 2023 wat problemen ondervindt bij het tijdig aanleveren van jaarafrekeningen, met name bij mensen die een verhuizing achter de rug hebben. 

NextEnergy Salderen

Volgens de veelgestelde vragen over Salderen op de NextEnergy website: Bij NextEnergy vergoeden wij de daadwerkelijke marktprijzen, zowel voor jouw verbruik (levering) als voor jouw opwek (teruglevering). Voor ieder uur salderen we hierbij jouw verbruik met jouw opwek. Indien je meer hebt verbruikt dan opgewekt, betaal je voor de overblijvende volumes de corresponderende uurprijs.

Advies Dynamischeenergie.nl: Heb je zonnepanelen (doe de test) dan is NextEnergy wellicht niet de meest verstandige keuze.

NextEnergy Prijzen

NextEnergy biedt zeer nette vastrecht maandkosten per product. De opslag variabele stroom kosten is marktconform en de opslag voor gas is hoger dan gemiddeld. Wil jij elke maand een vooraf ingeschat vast bedrag betalen dat doorgaans voor het hele jaar gelijk is dan zit je bij NextEnergy goed.

Wees bewust dat er ook een inschatting gemaakt wordt op basis van verwachte beursprijzen. Echter niemand heeft de perfecte glazen bol. Je kiest voor een dynamisch contract en dat betekend dat de maandbedragen dan ook naar boven of naar onder bijgesteld kunnen worden gedurende het jaar.

Heb jij al berekend wat je energie kosten zijn op jaarbasis? Neem dan een kijkje op de volgende vergelijking pagina.


NextEnergy

 MAANDKOSTEN
sTROOM

€ 5,00

mAANDKOSTEN
gAS

€ 5,00

oPSLAG VARIABELE KOSTEN sTROOM PER KwH in eurocent*

2,209

oPSLAG VARIABLE KOSTEN GAS PER M³ in Eurocent

12,866

mAANDELIJKS VOORSCHOT-
BEDRAG**

Vast voorschot schatting jaarverbruik